PAARD EN PALET
uw paard vakkundig op doek gezet
HOMEPAGE
SCHILDERIJEN
TEKENINGEN
NIEUWS/AGENDA
CONTACT
WERKWIJZE, PRIJZEN

Fotografisch gelijkend, natuurgetrouw weergegeven: VAKWERK MET VERVE!


                                                               

                                                                  Dat is de slogan van de kunstenaar,  die daarbij niet klakkeloos "een plaatje zit na te schilderen", maar zich inleeft in het paard en diens aard en achtergrond. DE AARD VAN HET PAARD is dan ook wat er overduidelijk op het doek te zien moet zijn.

DE  ECHTE  WAARDE IS IN HET OOG DER PAARDEN!
De opdrachtgever moet zijn paard in EEN oogopslag op het doek herkennen: "Ja, dat is 'm!" wil de schilder horen, en niet: "Eh... ja, ik haal 'm er wel uit ja ..." want dan is het dus mislukt.

Ik schilder eigenlijk altijd naar een of meerdere foto's, met olieverf op linnen.

De linnen doeken worden handmatig opgespannen en opgespijkerd, dus geen katoen of geniet kant- en-klaar spul, dat past niet bij de ambachtelijke werkwijze.

Overleg over achtergrond,  kleurstelling e.d. is altijd mogelijjk.

Het fotomateriaal hoeft helemaal niet perfect te zijn: halsters kunnen weggelaten worden, achtergronden veranderd.

De opdrachtgever wordt steeds op de hoogte gehouden, en op 2/3 van het werk kan een mail-print van de vorderingen worden gestuurd; in dat stadium kan er nog worden aangepast, veranderd of herzien.  Betaling volgt na goedkeuring door opdrachtgever en bij aflevering/afhalen.

PRIJZEN: vanaf 250 euro voor kleurtekening formaat 30 x 40, compleet ingelijst achter glas (kleur lijst naar keuze) met passepartout .

SCHILDERIJEN: minimale maat 30 x 40, kleiner werk ik niet, dan is ieder karakteristiek van uw paard of pony van een afstand bezien niet duidelijk, is 350 euro. De maat 40 x 50, traditioneel het meest gekozen voor "portret van paardenhoofd" komt op 450 euro.

De maten daarboven, 50 x 60 , 50 x 70  lopen in de basis op met een 100 euro, een en ander hangt echter af van de hoeveelheid werk die er in gaat zitten, zoals, een of twee paarden, helemaal of hoofden, al dan niet betuigd, enzovoort.

Uit de prijs komen wij echter altijd wel, deze wordt ook vooraf vastgesteld, u komt dus nooit voor onaangename verrassingen te staan!

Betalen in termijnen is eventueel ook mogelijk.


DIT IS EEN VOORLOPIGE, DOCH FEITELIJK JUISTE TEKST, U KUNT DUS GEWOON BELLEN< MAILEN OF BESTELLEN!


WIJ WERKEN NOG HARD AAN HET BEELDMATERIAAL, O.A. EEN FILMPJE WAAROP DE SCHILDER IN HET ATELIER STAP VOOR STAP EEN SCHILDERIJ IN OPZET EN MAAKPROCES LAAT ZIEN.

Wij vragen u om enig geduld inzake de technische kant van deze site! 
DE KUNSTENAAR
WERKWIJZE, PRIJZEN